Festival Weekend Woudrichem
donderdag 21 mei tot en met zaterdag 23 mei 2020

Beleef Woudrichem

Niet alleen tijdens het Festival Weekend maar gedurende het hele jaar is een bezoek aan Woudrichem de moeite waard. Het evenementenseizoen in en rondom de Historische Vesting start traditioneel met het Festival Weekend en is prima te combineren met een bezoek aan één van de unieke gebouwen of de prachtige waterrijke omgeving.

Enkele bezienswaardigheden op een rijtje:

Historische Stadshaven & werf

Korenmolen 'Nooit Gedagt"

Slot Loevestein

De oorspronkelijke haven van Woudrichem is eeuwen geleden dichtgeslibd. Later werd die plek een speelweide en recreatiestrand.
Omdat het water in de rivieren in 1995 tot een gevaarlijke hoogte steeg, bedachten ingenieurs van Rijkswaterstaat een plan om het water in de rivieren meer ruimte te geven in een bredere bedding.
Meer info: www.stadshaven-woudrichem.nl

De enige 8-kante stenen stellingmolen in Nederland, een uniek gebouw.  Korenmolen Nooit Gedagt is dagelijks beroepsmatig in bedrijf en daarmee uniek in de regio en daarbuiten.Uitsluitend op windkracht wordt graan, veelal biologisch, tot meel geproduceerd ten behoeve van circa 200 verschillende eindproducten.
Meer info: www.molennooitgedagt.nl

De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo’n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: de middeleeuwen, de staatsgevangenis en de Hollandse Waterlinie. De meest markante periode in de geschiedenis van het slot, dankzij de bijzondere ontsnapping van Hugo de Groot, is ongetwijfeld die als staatsgevangenis.
Meer info: www.slotloevestein.nl

Voetveer & Koffiehûske Boven 't Gat

Martinustoren (Mosterdpot)

Riveer - Rondje Pontje

Als sinds de bouw van Slot Loevestein vaart er een voetveer tussen de vesting Woudrichem en het Slot dat in de provincie Gelderland ligt. Intussen meer dan 650 jaar! Stichting Boven 't Gat exploiteert de locatie, het voetveer en het Koffiehûske sinds 2010, met een heerlijk terras aan de Afgedamde Maas. Meer info: www.voetveerwoudrichem.nl

Markant aanwezig als u Woudrichem nadert van uit iedere richting is de Martinustoren. In 1573 werd een groot deel van Woudrichem door de geuzen in de as gelegd om de Spanjaarden te beletten de stad in te nemen. Alleen de muren van de toenmalige kerk bleven overeind. Het is mogelijk om de toren te beklimmen voor een geweldig uitzicht. Meer info: www.gidsenwoudrichem.nl

Gelegen op het 3-rivierenpunt waar de Afgedamde Maas en de Waal uitmonden in de Merwede is Woudrichem uitstekend bereikbaar over water. Veel veerverbindingen zijn actief en bieden een uitstekende mogelijkheid om meer van de omgeving te zien. Maak gebruik van het combiticket "Rondje Pontje en geniet van het water. Meer info: www.riveer.nl