Festival Weekend Woudrichem
donderdag 21 mei tot en met zaterdag 23 mei 2020

Hét gezelligste weekend van het jaar in de vesting Woudrichem!

Al vanaf 1971 wordt in het historische vesting- en vissersstadje Woudrichem, plaatselijk bekend als Woerkum, jaarlijks het Festival Weekend gehouden. Het evenement vindt plaats rond het weekend van Hemelvaartsdag, met als grote publiekstrekker het Woerkums kampioenschap vis bakken. Een unieke traditie met landelijke bekendheid. Maar ook de jaarmarkt die dit jaar in een nieuw jasje gestoken wordt met daaraan voorafgaand de kinderrommelmarkt zijn uw bezoek meer dan waard.

De evenementen vinden plaats in de straten van de mooie vesting Woudrichem. De monumentale panden die het stadje rijk is vormen het decor van het Festival Weekend. Het visserijverleden vindt u overal terug. 

Door de eeuwen heen waren er in Woudrichem veel vissers, die hun brood verdienden in de riviervisserij. Op veel plaatsen zijn er mooie herinneringen aan de visserijtijd. Het visserijmuseum en de Stadshaven met zijn historische werf zijn maar 2 voorbeelden.

Laat u betoveren door het rustieke karakter van "Woerkum" en de omgeving. Ook buiten de evenementen om is het leuk om in Woudrichem langs te komen. Uniek gelegen op het 3-rivierenpunt van Afgedamde Maas, Waal en Merwede met Slot Loevestein op steenworpafstand. Op deze website informeren wij u graag hoe u een bezoek aan Woudrichem tot een uniek dagje uit maakt.


Stichting Festival Comité Woudrichem nodigt u van harte uit een bezoek te brengen aan Woudrichem tijdens het Festival Weekend. De stichting stelt zich tot doel de historische vesting te promoten en de herinnering aan de visserijtijd levend te houden door de organisatie van hét gezelligste weekend van het jaar in Woudrichem.​ 

"De sfeer van het visserijverleden voor even terug in het heden!"